Pica pagal Mamą

Leisti laiką virtuvėje – ne pats mėgiamiausias mamos užsiėmimas, tačiau jau ką ką, bet picos paplotis, kurį Ji kepa – N U O S T A B U S. Labai džiaugiuos, kad pati tokį išmokau kepti.
Na, o kalbant apie pačią pica – nieko įspūdingo: ką randi šaldytuve, tą dedi. Todėl šis patiekalas, tikiu, tiks šiai Savaitei :)

Picos paplotį kepu iš:
Pusės pakelio šviežių mielių [~50g]
2 šaukštelių cukraus
keletos šaukštų šilto vandens
1/4 puodelio aliejaus
miltų, kurių reikės tiek, kad tešla būtų minkšta ir elastinga

Papločio gaminimo instrukcija:
Dubenėly mieles ištrinam su cukrum, kai jos suskystėja, pilam aliejų, vandenį, beriam miltus. Maišom. Vėliau minkom, uždengiam rankšluosčiu, paliekam, kad pakiltų. Kai tai nutinka, kepimo indą ištepam aliejum, įklojam tešlą. Kepam orkaitėj [~180C] apie 10 min.
Vėliau paplotį ištepam padažu, arba tiesiog dedam norimus ingredientus. Šįkart ant pagrindo dėjau špinatus [daug špinatų :) ], varškės sūrį, porus, saulėj džiovintus pomidorus, konservuotą tuną, alyvuoges.
Kepinį gražinam atgal į orkaitę, dar kiek pakepam [~15-20 min].

Paprasta, gardi naminė pica.

Skanaus!

p.s. net mano mėsaėdis draugas sakė „taip skanu, kad ir mėsos nereikia“. Miela :)

Parašykite komentarą