Padažas su mėlyno pelėsio sūriu

Padažas su mėlyno pelėsio sūriu

SAMSUNG CSC

Dar vienas padažas. Šį kartą su pelėsiniu sūriu. Labai intensyvaus, griežtoko skonio. Bet tikrai turėtų patikti sūrio su mėlynu pelėsiu mėgėjams :)

Reikia:
1/3 puodelio pasukų arba kefyro
140 g. sūrio su mėlynu pelėsiu (naudojau Castello Bleu Burger Cheese – labai skanus)
1/3 puodelio grietinės
1/4 puodelio majonezo
4 a.š. balto vyno acto
1/2 a.š. cukraus
1/4 a.š. česnako granulių
šiek tiek pipirų ir druskos

Kaip pagaminti:
Sūrį sutrupinti iki smulkių trupinukų (galima su šakute)  ir gerai ištrinti/sumaišyti su kitais ingredientais.  Aš norėjau, kad jaustųsi sūrio gabaliukai, tad tiesiog viską sutryniau, bet ne iki vientisos masės. Jeigu norit būtent tokios, naudokit trintuvą (blenderį).
Viskas. Padažą prieš valgant reikėtų porą valandų palaikyti šaltai. Iš tokio kiekio pagaminsite daaaaug padažo, tad užteks ilgam :) Gerai tai, kad jis greit negenda, tad tinkamai laikomas gali išlikti tinkamas naudojimui savaitę ir daugiau.

Padažas labai tinka su daržovėmis. Taip pat galima valgyti su kepta duona arba – sveikesnė alternatyva – “Finn Crisp” traškiosiom duonelėm (arba duonelių traškučiais) – su šiuo padažu jos ypač dera.

Skanaus!

Idėja iš čia.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*