Norvegiški blynai su Gudbrandsdalen sūriu. Šis sūris man buvo atradimas – kvepiantis karamele, saldžiai sūrus – gal net ir pavadinti jį sūriu sunku, bet visgi – sūris. O kepiau aš su šiuo sūriu lietinius blynelius.
5-7 lietiniams reikia:
250 ml. pieno
100 g. Gudbrandsdalen sūrio
1 vidutinio dydžio kiaušinio
90 g. miltų
žiupsnio druskos
sviesto kepimui
Kaip pagaminti:
Sūrį sutarkuoti (tarkavau su smulkesne nei burokine tarka), kiaušinį išplakti su pienu, suverti tarkuotą sūrį. Į gautą masę įmaišyti miltus, druską. Palikti pusvalandžiui pastovėti.
Kepti keptuvėje su šiek tiek sviesto. Tešla gavos gana tiršta, bet lietinius formuoti sudėtinga nebuvo.
Valgyti galima su grietine arba vienus – kaip kam patinka.
Idėja (mano tinginio versija :) ) iš čia.
Skanaus!