Moliūgų vyniotinis

Seniai laukiau moliūgų sezono. Ir štai pagaliau pasigaminus moliūgų piurė [ačiū Forellei] galėjau išsikepti šį skanėstą.

Jam reikia:
100g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio sodos
0,5 šaukštelio malto cinamono
0,25 šaukštelio druskos
3 didelių kiaušinių [kambario temperatūros]
100g cukraus
0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
150g moliūgų piurė

Įdarui:
250g kreminio sūrio [naudojau mascarpone]
puodelio cukraus pudros
0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
50g lazdyno [ar kitokių] riešutų

Gaminimas:
Į dubenį persijojam miltus, dedam kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Kitam inde mikseriu išplakam kiaušinius. Keletą minučių. Pridedam vanilės ekstraktą, moliūgų piurė. Išmaišom. Sumaišom su miltų ir kitų ingredientų mišiniu.
Pilam viską į kepimo popierium išklotą skardą. Kepam apie 15min 190C temperatūros orkaitėj.

Originaliam recepte siūloma iškepusį biskvitą dėti ant popierinio rankšluosčio ir dar karštą suvynioti. Kad vėliau su vyniojimu nebūtų problemų. Man anksčiau gaminti vyniotiniai gražiai vyniojosi ir be to, bet galbūt šis – kitoks.. nežinau. Vis tik pabandžiau pirma suvynioti, tada jau atvėsusį išvynioti ir ištepti įdaru, kuriam reikia tiesiog išplakti kreminį sūrį su cukraus pudra, o vėliau įmaišyti smulkintus riešutus.

Vyniotinis skaniausias kitą dieną.

Skanaus!

Idėjos šaltinis: čia.

Parašykite komentarą