Kinietiški spring rolls’ai

Kinietiški spring rolls’ai

Patiekalas, seniai buvęs mano ‘gaminsim’ sąrašuose. Bet vis nerasdavau tų spring roll’sų “odelių”. Pati gamint kažkaip nesiryžau. Tik kažkada visai neseniai jų aptikau vienam prekybos centre. Ką gi, laukti nebebuvo ko, išbandžiau.

Reikėjo:
~300g kiaulienos sprandinės
100g konservuotų bambuko ūglių
šaukšto aliejaus
šaukšto miltų
3 šaukštelių sojų padažo
6 šaukštų vištienos sultinio
šaukštelio druskos

kelių lakštelių ryžių popieriaus [ne tų, kur šaldyti]

Gaminimas:
Keptuvėj įkaitinam šiek tiek aliejaus, apkepame jame bambuko ūglius, supilam sojų padažą, šiek tiek patroškinam. Atidedam.
Sprandinę nuplaunam, supjaustom nedideliais gabaliukais, apvoliojam miltuose. Kepam aliejuje keletą minučių. Užpilam sultiniu, pasūdom, dar kiek pakaitinam. Sumaišom su bambukų ūgliais.

Ryžių popieriaus lakštelius minutėlei pamerkiam į karštą vandenį. Tada dedam ant virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų vanduo. Ant jau sauso laštelio dedam šiek tiek įdaro, užvyniojam.
Galima jau susuktus rolls’us kepti/virti aliejuje, bet to nedariau. Ir taip čia tokia šiek tiek “vyriška” hard versija ;))

Skanaus!

Šaltinis: knyga “Virtuvės džiaugsmai”

Share

4 Responses »

  1. Labai megstu gaminti spring rolls’us, tik man jie skanesni is kitokiu lakstu – saldytu :) Juos reikia kepti, o kai pirma karta radau tik siuos ryziu lakstus ir bandziau kepti – nieko nesigavo, prilipo jie man, tapo tasus kaip guma ir visas idaras “pabego”.

  2. Parašiau, kad kiti nepatirtų nesėkmės, nes Jūsų recepte parašyta, kad jau susuktus rolls’us galima kepti/virti aliejuje :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*