Keksiukai su žemės riešutų sviestu

Keksiukai su žemės riešutų sviestu

Labai paprasti, bet ypatingai skanūs keksiukai. Tikrai patiks mėgstantiems riešutų žemės sviestą.

Jiems pasigaminti reikės:
2 puodukų miltų
1/3 puoduko rudojo cukraus
1/2 puoduko žemės riešutų sviesto
1 kiaušinio, išplakto
1 puoduko pieno
2 šaukštų sviesto
2 šaukštų džemo ar uogienės
šaukštelio kepimo miltelių

Procesas paprastas:
Sumaišom kiaušinį, sviestą, pieną, žemės riešutų sviestą. Kitam dubeny sumaišom miltus, kepimo miltelius, cukrų. Sumaišom abi mases. Dedam šiek tiek tešlos į paruoštas keksiukų formeles, dedam šiek tiek džemo, vėl tešlos.
Kepam iki 180C karščio įkaitinoj orkaitėj, kol gražiai apskrunda.

Skanaus!
Šaltinis: čia.

Išeiga: 12 keksiukų. Kcal ~2052. Vienam ~170kcal.

Share

One Response »

  1. Jei kas dvejoja, ar kepti šiuos keksiukus – KEPKITE NEDELSIANT! Tikrai labai skanūs, sodraus ir turtingo skonio. Pradėjusi maišyti produktus, skirtus tešlai, vis abejojau, ar teisingos proporcijos, nes tešla atrodė pernelyg tiršta. Tačiau viskas gavosi tobulai. Beje, vienas pastebėjimas, recepto originale nurodyta, jog kepti 200 laipsnių orkaitėje, tai aš pirmą “partiją” kepiau 180 laipsnių, o antrąją 200 laipsnių. Apart kepimo laiko, jokio kito skirtumo nepastebėjau. Ačiū, šio blog’o autorei, už puikų receptą! SKANAUS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*