Kai gaminau šį pudingą, per daug negalvojau, nes tiesiog norėjau jį pagamint Šiai Savaitei, BET tik vėliau pamačiau, kad kažką tokio gamino ir Mademoiselle . Na bet nusprendžiau, kad šįkart bus išimtis iš taisyklės ir publikuosiu savąjį pudingą taip pat. Tikiuos, niekas dėl to neįsižeis.
Na gerai jau. Gana teisintis. Teisingai sako, kad „draugams to nereikia, o priešai vis tiek nepatikės“, tad, tikiuos, kad priešai neskaito mano blogo :))
Reikalingi ingredientai:
~100g prancūziško batono
2 kiaušiniai
šaukštas rudojo romo
šiek tiek daugiau nei puodukas pieno
kiek mažiau nei pusė puoduko rudojo cukraus [arba pagal skonį]
0,5 šaukštelio cinamono
šiek tiek malto muskato
2 gerai sunokę bananai
Procesas:
Kiaušinius, romą ir cukrų išplakam, pilam cukrų, cinamoną, muskatą, dar kiek paplakam.
Batoną supjaustom nedideliais kubeliais, dedam į didoką indą, kiaušinių/pieno/prieskonių masę užpilam ant supjaustyto batono, paslėgiam, kad viskas būtų apsemta, dedam ant viršaus maistinę plėvelę ar maišelį, gražiai uždengiam ir paliekam šaldytuve valandai.
Po jos sublenderinam bananus, įmaišom juos į batono/pieno/prieskonių masę.
Viską pilam į paruoštą kepimo indą [maniškis buvo gilus ir siauras – na toks, duoninis :))], kepam 175C orkaitėj 30-40min.
Originaliam recepte dar buvo siūlomas, manau, vertas dėmesio romo padažas, bet aš, kaip visada, kai turiu reikalą su sirupais ar kitais momentais, kai reikia tirpdyt cukrų, kažkaip vis nesugebu nieko padaryt gerai :)) tad maniškis padažas tapo karameliniais saldainiais ir tiek :))
Pati valgiau su padažu/kremu, kuris buvo likęs po šio patiekalo.
Niekada nesu valgius nieko panašaus, bet man patiko!