Avižiniai/kokosiniai sausainiai su šokoladu (ir Žiemos arbata)

 

Kai už lango prasidėjo tikras lietuviškas ruduo – švilpia vėjai, lyja lietūs ir niekur nesinori eiti iš namų – taip gera tiesiog įsitaisyti jaukiai kamputy šiltuos namuos su gardžia karšta arbata ir lėkšte ką tik iškeptų sausainių.

Šįkart kepiau avižinių dribsnių sausainius su kokosu ir šokoladu.

Norint išsikepti šiuos sausainius, reikia:
2 puodelių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
1/2 a.š. kepimo miltelių + v.š. grietinės
225 g. sviesto (kambario temperatūros)
1/2 puodelio rudo cukraus
2/3 puodelio balto cukraus
2 didesnių kiaušinių (naudojau M dydžio, bet galima ir L)
1 1/2 puodelio stambių avižinių dribsnių (jei neturite, galima naudoti smulkius)
150 g. šokolado (naudojau 100 g. juodo ir 50 g. pieniško. Galite rinktis pagal skonį)  – susmulkinti
1/2 puodelio kokoso drožlių

Gaminimas:
Sodą sumaišyti su grietine.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi (abiejų rūšių). Geriau naudoti mikserį. Plakti apie 2-3 minutes. Tuomet įmušti kiaušinį, dar šiek tiek paplakti. Įmušti antrą. Dar šiek tiek paplakti. Įmaišyti sodą su grietine. Lėtai maišant suberti persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišyti. Galiausiai suberti avižinius dribsnius, smulkintą šokoladą ir kokoso drožles.

Šaukštu arba rankom formuoti sausainius. Jei naudosite šaukštą, tiesiog pasemkite šiek tiek tešlos ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Jeigu formuosite rankomis, tuomet imkite šiek tiek tešlos, formuokite rutuliuką, jį suspauskite ir tada dėkite į kepimo skardą. Aš naudojau antrą būdą.
Būtinai palikite didesnius tarpus tarp sausainių (ypatingai, jeigu jūsiškiai bus didesni), nes kepdami jie labai plečiasi.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoj skardoj, kol gražiai apskrunda (~10-13min)

Man viso iš šio kiekio išėjo 2 skardos nemažų sausainių.

Sausainius skanavau su nauja Nestea Žiemos arbata (Nestea Winter Tea) – tiesiog tobulas obuolių ir cinamono derinys. Kvepia žiema ir Kalėdomis, kurios jau po truputį artėja. Bet kas patiko labiausiai, kad tai  – arbata, kurios nereikia iš anksto ruošti. Jai nereikia virti vandens. Jos nereikia plikyti. Nereikia laukti, kol pritrauks arbatžolės. Ją galima tiesiog pašildyti ir mėgautis karštu, puikiu gėrimu. Beje, puiki alternatyva Kalėdiniam vynui :) O ir šalta ši arbata puikaus skonio. Labai tiko prie šių sausainių.

Skanaus!

 

Parašykite komentarą