Apversti keksiukai su spanguolių padažu

Gyvenime nesu kepus daug keksiukų, bet iš visų ragautų skaniausi buvo Forelles. Ačiū. Puikūs puikūs keksiukai.
Pati stengiuos atrast įdomesnius variantus. Na, šis nėra dviračio išradimas, bet.. vis šis tas naujo, bent jau man.


Taigi, apversti keksiukai, kuriems reikės:
Spanguolių padažui:
170g šviežių arba šaldytų spanguolių
150g cukraus
1 šaukšto vandens
1 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės

Patiems keksiukams:
280g miltų
65g cukraus
2 šaukštelių kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
240ml pieno
1 didelio kiaušinio, plakto
1 šaukštelio vanilinio cukraus
57g sviesto, išsukto

Padažą gaminam taip:
Nedideliam puode šaukšte vandens ištirpinam cukrų, apelsinų žieveles, dedam spanguoles. Kaitinam ant nedidelės ugnies, apie 10min, kol spanguolės susprogsta ir susiformuoja mūsų padažiukas [ aš kaitinau ilgiau]. Atvėsinam. Dedam į paruoštas keksiukų formeles. Paskirstom, kad užtektų 12-ai keksiukų.

Pačius keksiukus gaminam paprastai:
Sumaišom cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, įmaišom sviestą, kiaušinį, pieną.
Dedam į formeles ant spanguolių padažo. Kepam ~200C karščio orkaitėj, apie 20min.
Keksiukai sultingi, minkšti, o spanguolių padažas gaivus, su puikiu apelsinų prieskonių.

Skanaus!
Šaltinis: www.joyofbaking.com

Išeiga: 12 keksiukų. Viso kcal ~2435. Viename keksiuke ~202kcal.

Parašykite komentarą