Apkepas su cukinijom, pievagrybiais ir sūriu


Receptas iš vasaros. Kai reikėjo kažko nesudėtingo ir skanaus. Kiaušinių skaičius recepte [šaltinis: „Darbštuolė“ 2008/06] mane išgąsdino. Tačiau paragavus supratau, kad nebuvo ko bijoti. Išėjo didelis, daržovinis, orkaitėj keptas omletas. Visai skanus, beje.

O reikia:
8 kiaušinių
nedidelės cukinijos [~300g]
150g pievagrybių
50g Džiugo sūrio [tinka bet koks parmezano tipo sūris. Tiesiog visada naudoju šį]
150g mocarelos [arba fetos] sūrio
2 vidutinio dydžio svogūnų
kelių svogūnų laiškų
druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
šiek tiek aliejaus

Gaminam taip:
Cukiniją supjaustom nedideliais kubeliais, svogūnus – pusžiedžiais, pievagrybius – skiltelėm, o svogūnų laiškus paprastai susmulkinam. Tada keptuvėj įkaitinam šiek tiek aliejaus ir jame apkepam daržoves kol kiek suminkštėja. Dedame druskos ir prieskonių pagal skonį.
Į dubenį įmušam kiaušinius, išplakam ir sumaišom su Džiugo sūriu. Tada imam indą, kuriame kepsim, ištepam jį aliejum. Pilam pusę kiaušinių, sumaišytų su sūriu, masės. Tada dedam apkeptas daržoves ir pilam likusią kiaušinio masę.
Ant viršaus dedam supjaustytą mocarelos sūrį [arba fetos kubelius] ir šaunam į 180° C karščio orkaitę.
Kepam apie 30min, kol apskrunda.

Skanaus!

Parašykite komentarą