Blynai su obuoliais

Duoklė rudens sezonui arba „Ir koks ruduo be obuolių?“ :)

Gamindama šiuos blynus tikrai negalvojau, kad publikuosiu receptą čia. Nes gi „visi šituos blynus žino ir visi žino, kaip juos pasigaminti“. Bet, pasirodo, ne visi! Tai mane paskatino visgi pasidalinti savuoju obuolinių blynų receptu. Paprastas kaip 2×2. Gardus ir rudeniškas patiekalas.

Blynai su obuoliais ir avižiniais miltais

Reikia:
Keleto nedidelių obuolių
Keleto šaukštų avižinių miltų
Vieno kiaušinio
Vandens
Šiek tiek vanilinio cukraus ir cinamono

Kadangi, kaip ir minėjau, neketinau šio recepto publikuoti, tad atleiskite, kad nesurašytos tikslios proporcijos, bet, manau, gaminant tikrai susiorientuosite, kiek ko reikės.

O gaminama taip:
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, sutarkuoti per burokinę tarką. Išplakti kiaušinį su šiek tiek vandens, įberti vanilinio cukraus, cinamono, dar galima paskaninti paprastu cukrumi pagal skonį. Įberti avižinių miltų, kad gautųsi įprasta tešla blynams – ne per skysta ir ne per tiršta. Tuomet į šią tešlą suberti sutarkuotus obuolius. Darkart permaišyti. Kepti keptuvėje su šiek tiek aliejaus.

Skanaus!

 

 

 

Parašykite komentarą