Žuvies kepsneliai su riešutų plutele

Nesudėtingai paruošiama ir gardu. Su traškia riešutų plutele.

Reikia:
500 g. žuvies filė (naudojau šaldytą jūrinių lydekų filė)
100 g. graikinių riešutų
50 g. džiūvėsėlių
1 vnt. kiaušinio
poros skiltelių česnako
tarkuotos citrinos žievelės
mėgiamų prieskonių pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį

Gaminimas:
Jeigu naudojate šaldytą žuvies filė, ją pirma reikia atšildyti, nuspausti vandens perteklių. Jei naudojate šviežią – viso to daryti nereikia. Filė supjaustyti nedidelio kepsnio dydžio gabaliukais.
Riešutus susmulkinti, išspausti česnako, dėti mėgiamų prieskonių. Išmaišyti. Suberti džiūvėsėlius. Išmaišyti. Išplakti kiaušinį. Žuvies filė pamerkti į kiaušinio plakinį, nuvarvinti perteklių, apvolioti riešutų-džiūvėsėlių mišinyje. Dėti į skardą, išklotą folija ar kepimo popieriumi. Pasiruošti visus žuvies kepsnelius, kepti orkaitėje (200 laipsnių) kol gražiai apskrunda, ~15 min. Iškepusius apšlakstyti citrinų sultimis.

Skanaus!

Šaltinis – rimi receptų lapelis

Parašykite komentarą