Soja à la tailandietiškai

Arba kitaip soja, troškinta raudojo kario padaže.

Vegetariška versija.

Reikia:
50 g. raudonojo kario pastos (pirktinės arba pačių pasiruoštos)
keletos šaukštų aliejaus
pusės stiklinės vandens
400 ml kokosų pieno
40 g. sojų kubelių (galima naudoti sojų kepsnelius arba faršą)
250 g. konservuotų bambukų ūglių (pjaustytų. Jeigu ne, reikia supjaustyti)
maltų čili pipirų (galima naudoti šviežius)
druskos

Paruošimas:
Sojų kubelius 10-15 min. pavirti sūdytam (nebūtinai) vandeny.
Aliejuje minutėlę pakepinti kario pastą, įpilti vandens, kokosų pieno, užvirti. Sudėti išvirusius sojų kubelius, bambukų ūglius, čili pipirus, paskaninti druska. Virti, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
Patiekti su ryžiais, ant viršaus galima užberti smulkintos saldžiosios paprikos.

Skanaus!

Receptas adaptuotas pagal receptą, rastą ant raudonojo kario pastos pakuotės.

Parašykite komentarą