Pyragas su uogytėmis


Vasarą prisiminus.. Dar vienas pyragas iš tos serijos: „kad sode augančioms gėrybėms netektų žūti nepanaudotoms“. Šį kartą gailėjaus tokių ganėtinai idomių uogyčių. Iki šiol neprisimenu jų pavadinimo „avietinės braškės“ ar „braškinės avietės“. O gal net nei taip, nei taip. Tik kad skonis primena ir avietes, ir braškes. Tikiu, kad šitam pyragui turėtų tikti ir kitos uogytės. Pyragas, atrodė, turėjo būti ne įspūdingas: ingredientai įprasti, ruošimas paprastas. Kartais kaip tik to ir reikia, pasirodo :) o ir sirupas tikrai padarė savo. Taigi:

Pyragas su uogytėmis

Naudojau:
~200g tų, kaip jau sakiau, painaus pavadinimo uogyčių

Tešlai
130 g cukraus,
225 g minkšto sviesto,
250 g miltų,
4 kiaušinius,
2 šaukštus citrinų sulčių,
pusę nutarkuotos citrinos žievelių
žiupsnelį druskos.

Sirupui
230g cukraus
likusę pusę nutarkuotų žievelių
3 šaukštus citrinų sulčių
kelis šaukštus vandens

Gaminta buvo taip:
Sviestą išsukam su cukrumi. Maišydami toliau įmušam po vieną kiaušinį, citrinos žieveles. Vėliau – miltų, sumaišytų su žiupsniu druskos, eilė. Įmaišom ir juos. Pilam citrinos sultis. Tešla turėjo gautis ganėtinai skysta, tokia, kuri lengvai nuvarvėtų nuo šaukšto. Na, tokia nesigavo, bet pavyko vis tiek neblogai.

Taigi, didesnę dalį tešlos supilam į riebalais pateptą kepimo indą, dedam uogytes, supilam likusią tešlą. Visą tai šaunam į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Kepiau apie valandą. Sirupas ruošiamas buvo taip: Puode sumaišom citrinų sultis, žieveles, cukrų, vandenį. Ant mažos ugnies kaitinam, kol gaunasi sirupas. Pyragui iškepus, jį subadom šakute arba mediniu pagaliuku ir apipilam sirupu. Paliekam kuriam laikui ir.. mėgaujamės.

Skanaus!

Parašykite komentarą