Patarimai, kaip sutaupyti laiko gaminant

Patarimai, kaip sutaupyti laiko gaminant

messy_kitchen

    Sveiki visi, kurie užsukate tikėdamiesi rasti naują mano išbandytą receptą, bet jo vis nesulaukiate..
    Jau senokai negaminau nieko, kas išvystų dienos šviesą mano tinklaraštyje. Priežasčių daug: tai skonis nebuvo toks, kokio norėtųsi, tai nuotraukos ne tokios, kaip tikėjausi, tai laiko nėra. Pastarasis daugiausiai įtakos ir daro.  Sutaupyti laiko galima išmokti, tad – mokausi. O su Jumis dalinuosi keliais patarimais, kaip visgi to laiko sutaupyti, kad buvimas virtuvėje taptų malonesnis.
    P.S. tikiuos, greitu metu bus ir naujas receptas :)
  1. Atidžiai perskaitykite receptą prieš pradėdami gaminti. Net ir tuomet, jei tą patį receptą naudojate ne pirmą ir net ne dešimtą kartą, reikėtų dar kartą jį perskaityti nuo pradžios iki pabaigos. Nors tai gali pasirodyti kaip tikras laiko švaistymas, neskubėkite! Pavyzdžiui, jei bus parašyta, kad tam tikrus produktus reikia paruošti iš anksto ir palikti šiek tiek sušilti ar atvėsti, atlikę šiuos darbus pirmiausia, toliau darbuositės kur kas efektyviau.
  2. Paruoškite reikiamus indus ir įrankius. Po paskutinio gaminimo keptuvė ar elektrinė kaitlentės kaitvietė liko neišvalyta, o gal seniai nebuvo naudota kokteilinė smulkintuvas ir neatsimenate, kur pasidėjote ją ar kitus virtuvės reikmenis? Net neverta sakyti, jog šios paieškos užims pakankamai daug laiko, todėl pravartu iš anksto pasiruošti savo darbo vietą ir apsirūpinti tiek reikiamais produktais, tiek ir kitais reikmenimis.
  3. Atkreipkite dėmesį į sezoną. Jei savo receptams naudosite sezoninius vaisius ir daržoves, sutaupysite ne tik pinigų juos įsigydami, bet ir laiko, kurį sugaištumėte juos ruošdami. Švieži produktai visuomet yra kur kas skanesni, todėl Jums prireiks mažiau pastangų stengiantis aplinkinius nustebinti puikiu skoniu – protingai pasirinkti vaisiai ir daržovės tai padarys už Jus! Tad beliks nuspręsti, kuriuos iš jų naudosite šį kartą.
  4. Naudokite kokybišką ir funkcionalią įrangą. Tai vienas iš svarbiausių aspektų, galinčių užtikrinti sklandų Jūsų darbą virtuvėje, todėl jei tenka gaminti dažniau, vertėtų pasirūpinti efektyviais, ne vieną funkciją turinčiais įrenginiais. Tai gali būti daugiau skirtingų kepimo programų turinčios orkaitės, kokteilinė smulkintuvas ar kiti panašūs prietaisai – kuo jų daugiau jų turėsite, tuo daugiau laisvės ir galimybių bus virtuvėje. Šiuos ir kitus virtuvės įrenginius galite įsigyti internetinėje parduotuvėje Pigu.lt.
  5. Kuo greičiau susitvarkykite. Indų plovimas ir tvarkymasis yra vieni nemaloniausių darbų maisto gamybos procese, tačiau jei neuždelsite, juos atlikti seksis kur kas paprasčiau. Nešvarius indus iškart rekomenduojama įdėti į šilto muiluoto vandens pripiltą kriauklę, o baigus kepti ar virti, svarbu nepamiršti sutvarkyti ir šios zonos. Tiesa, gali tekti palaukti, kol atvės elektrinė kaitlentės kaitvietė, tačiau tai tikrai netruks ilgai. Tad kitaip tariant – tiesiog neapsileiskite!
  6. Pasigaminkite šiek tiek daugiau maisto. Jei maisto gaminimui laiko skirti galite pakankamai retai, pravartu iš karto pasiruošti greitai negendančių patiekalų kelioms ar bent jau vienai dienai į priekį. Ruošdami didesnį kiekį maisto, tikrai nesugaišite itin daug laiko, tačiau sotūs būsite gerokai ilgesnį laikotarpį!
  7. Galima teigti, jog efektyviausiai gaminti seksis tuomet, jei šiam procesui visapusiškai pasiruošite iš anksto – tai galioja tiek kalbant apie įrangos pasirinkimą, tiek apie pilno recepto perskaitymą. Tad nors kai kurie darbai gali pasirodyti neverti dėmesio, pirmiausia pabandykite vadovautis visais šiais patarimais – tikėtina, jog gamybos procese pastebėsite ženklų skirtumą!
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*