Ingredientai
PYRAGUI:
4 kiaušiniai
2 stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
10-12 obuolių
cinamono pagal skonį [dėjau gal kelis šaukštelius]
GLAISTUI:
3 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. sviesto
250g mascarpone
PROCESAS
Pirmiausiai ruošime glajų [nes prireiks laiko, kol jis atauš]. Pagal Saulių ruošiama taip: „ant nedidelės ugnies kaitinkite cukrų su sviestu, kol ištirps. Sudėkite į puodą mascarpone ir gerai išmaišykite. Padėkite glaistą į šaldytuvą bent jau 1 val., kad sustingtų.“ Taip gaminau ir aš.
Ruošiam tešlą taip:
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Įberti kepimo miltelius. Po truputį, maišant berti miltus. Atskirame inde supjaustyti skiltelėmis nuluptus ir nuvalytus obuolius, juos apibarstyti cinamonu ir keliais šaukšteliais cukraus. Obuolius sumaišyti su tešla.Skardą ar kitą indą, kuriame kepsite, patepti aliejumi ir tolygiai paskirstyti tešlą. Kepti 200 °C temperatūroje apie 40 min.arba kol pyrago paviršius gražiai paruduos.
Pyragui visiškai atvėsus, ant viršaus tepame glaistą. Viskas :)
Skanaus!
[beje, idėja pačiam pyragui atradau čia ]