Kiaulienos nugarinės kepsnys apelsinų padaže

Dar vienas receptas iš mano apelsininės dienos :)

Naujametinė vakarienė šiemet buvo būtent tokia.

O jai pasigaminti reikėjo:
1kg kiaulienos nugarinės
4 apelsinų
poros šaukštų aliejaus
česnako skiltelės
0,5 šaukštelio džiovinto mairūno
žiupsnelio aitriosios paprikos
druskos, pipirų

Gaminimas nesudėtingas:
Mėsa nuplauti ir įtrinti druska su pipirais. [Šitą dalį sugebėjau pamiršti padaryti.] Todėl iškart ėmiausi antros – apkepti mėsą keptuvėje su aliejumi. Apkepusią mėsą dedam į kepimo indą. Apelsinus nuplikom verdančiu vandeniu, išspaudžiam sultis.
Išspaudžiam česnako skiltelę, sutrinam su druska, aitriąja paprika, mairūnu. Į puodą pilam likusius nuo kepimo riebalus, apelsinų sultis, su česnaku sumaišytus prieskonius ir užverdam. Viską pilam ant mėsos ir šaunam į 190°C karščio orkaitę. Kepam apie 1,5val. Kartkartėm vis aplaistom padažu. Skanu su bulvytėmis. Padažą galima sutirštinti krakmolu, bet aš to nedariau.

Skanaus!

šaltinis: rimi.lt

Parašykite komentarą