Keptas karpis su skaniu padažiuku

Ilgai galvojau, ar publikuot šį receptą. Maniau, gal neverta. Bet.. Juk ne tik tai, kas sudėtingai pagaminama, yra verta dėmesio.

Taigi, su žuvyte viskas paprasta:
nusiperkam karpį [išdorotą], supjaustom gabaliukais, apvoliojam žuvų prieskonių ir miltų mišiny, iškepam keptuvėj su šiek tiek aliejaus.

Esmė yra padažiukuose. Čia siūlau du:

vienas jų labai skanus prie su lupenomis keptų bulvių.
Jį pasigaminti galima taip: susmulkinam raugintą/marinuotą agurkėlį, sumaišom su natūraliu jogurtu, pipirais, druskyte. Paprasta.

Raudonasis padažas gaminamas iš pomidorų padažo, Vorčestio padažo, citrinų sulčių, šiek tiek Tobasko padažo, pipirų, druskos.

Ir viskas. Ragaujam žuvytę su bulvytėmis, padažiukais [kepiau mikrobangų krosnelėj] ir daržovėmis.

Skanaus :)

raudonąjį padažą nusižiūrėjau iš čia.
Abipusė lygiuotė

Parašykite komentarą