Bananinis pyragas su šokolado/cinamono trupiniais

Labai gardžiai bananais kvepiantis, šiek tiek šokoladinis, ne per saldus – puikiai tinkantis prie arbatos ar kavos.

Iš nurodytų produktų iškepiau 18 cm. skersmens pyragą ir dar vienas nedidelį, delno dydžio pyragėlį-širdelę.

Reikia:
190 g. miltų
1/2 šaukštelio cinamono
2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
75 g. sviesto (kambario temperatūros)
100 g. cukraus
1 M dydžio kiaušinio
1 a.š. vanilinio cukraus
3 vidutinio dydžio gerai sunokusių bananų
60 g. jogurto (naudojau liesą, be priedų)

Trupiniams:
1 a.š. cinamono
50 g. rudo cukraus (galima keisti baltu)
135 g. šokolado (naudojau pienišką ir juodą) – susmulkinti

Kaip gaminti:
Trupiniams skirtus ingredientus sumaišyti.

Bananus sutrinti iki košės (naudojau blenderį). Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Tuomet supilti jogurtą, trintus bananus. Išmaišyti. Įsijoti miltus, druską, kepimo miltelius, cinamoną, vanilinį cukrų. Išmaišyti. Pusę tešlos supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Suberti pusę šokoladinių trupinių. Supilti likusią tešlą ir ant viršaus suberti likusius trupinius (mažam širdelės formos pyragiukui vidurinio sluoksnio trupinių nedėjau).
Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą (iškepimą tikrinti mediniu pagaliuku).

Skanaus!
Recepto idėja čia.

Parašykite komentarą