Kiaulienos nugarinės suktinukai su daržovėmis

5 kiaulienos nugarinės suktinukams su daržovėmis reikės:

Suktinukams:
~300g kiaulienos nugarinės
mėgiamų prieskonių
3 šaukštų Vorčesterio padažo
šaukšto aliejaus (kepimui)

Suktinukų įdarui:
nedidelės morkos
pusės nedidelės paprikos
pusės nedidelės cukinijos
svogūnų laiškų (2-3)
2 česnako skiltelių
mėgiamų prieskonių
poros šaukštų aliejaus ar sviesto

Padažui:
arbatinio šaukštelio sviesto
labai mažo svogūno
2-3 šaukštų balzaminio acto
1 šaukšto rudo cukraus (jei neturite, galima naudoti paprastą)
2-3 šaukštų sultinio (pageidautina jautienos, bet tiks bet koks)

Kaip pagaminti:
Nugarinę supjaustyti maždaug delno dydžio gabalėliais, išmušti mėsos plaktuku, pagardinti mėgiamais prieskoniais, apipilti vorčesterio padažu. Palikti marinuotis šaldytuve 30min ar daugiau (galima ir pernakt).
Įdarui daržoves supjaustyti šiaudeliais. Keptuvėje ištirpinti sviestą (arba įkaitinti aliejų), įmesti sutraiškytą česnako skiltelę (ne smulkintą, tik sutraiškytą), po kelių sekundžių sumesti į tą pačia keptuvę supjaustytas daržoves. Trumpai apkepti (neperkepti). Suberti svogūnų laiškus, išmaišyti. Išimti iš keptuvės ir atidėti. Pagardinti mėgiamais prieskoniais.

Ant pasimarinavusios mėsos sudėti norimą kiekį daržovių. Susukti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, jame iškepti suktinukus. Kepti, kol gražiai apskrunda.

Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti smulkintą svogūną, cukrų, sultinį, balzaminį actą ir pakaitinti ~ minutę. Neperkaitinkite. Stebėkite padažą, kad nepradėtų degti.

Padažą užpilti ant iškeptų suktinukų.

Patiekti su dažovėmis (galima su tomis pačiomis, kurios liko (jei visų nesudėjote į suktinukus)) ar mėgiamu garnyru.

Skanaus!

Recepto idėja pasiskolinta iš čia

Parašykite komentarą