Airiški avižiniai blynai

Na, po kelių ne itin sveikumu pasižyminčių blynų receptų, šis man atrodo kaip atgaiva. Įdomaus skonio, gal kiek sausokas, bet skanus variantas. Jau seniai norėjau pabandyti, labai gražiai man atrodo tie apvalūs blynukai. Reikėjo juos išsikepti per užgavėnes. Juk sako, kad kuo taisyklingesnės formos blynus kepi per užgavėnes, tuo greičiau saulė grįš į dangų.. Na, bet šiandien, kai kepiau maniškius, buvo, kad ir labai vėjuota, bet gražiai saulėta diena. Ir blynai, atrodė, švietė kaip saulė.
Gabūt čia ir ne blynai, pagalvosit. Taip, galbūt. Bet taip siūlo juos vadinti autorė.

O šiems smagiems blynams reikėjo:
200g avižinių dribsnių
100g miltų
100g sviesto [naudojau margariną kepiniams]
~70g tarkuoto fermentinio sūrio
kiaušinio
4 šaukštų pieno
šaukštelio sodos
druskos

Gaminau taip:
Dribsnius, milnius, tirpintą sviestą, tarkuotą sūrį, sodą, žiubsnį druskos ir pieną išmaišiau. Po to išminkiau. Iškočiojau ~1cm storio lakštą, iš jo puodeliu spaudžiau blynukus, juos dėjau į skardą, išklotą kepimo popierium, kepiau gal 150C orkaitėje, kol apskrudo. Viskas.

Skanaus! :) ir kad greičiau ateitų pavasaris..
Šaltinis: „Darbštuolė“ 2008m. specialus numeris

Parašykite komentarą