Žuvis krienų tešloje

Kai kartais norisi žuvies, prisimenu, kad skaniausia žuvis – paprastai paruošta žuvis. Tačiau šįkart norėjau ko nors kitokio. Receptas nelabai sveikuoliškas, bet tikrai gardus.
Seniai norėjau išbandyti. Receptas iš SM lobynų (deja, neatsimenu, kur tiksliai radau).

Reikės:
~400-500g. žuvies filė (naudojau šaldytą menkės filė)
kiaušinio (vidutinio dydžio)
4 šaukštų krakmolo (naudojau kukurūzų krakmolą)
4 šaukštų majonezo
4 šaukštų tarkuotų krienų
žuvies (ar kitų mėgiamų) prieskonių

Gaminimas:
Žuvį atitirpinti, nusunkti, apibarstyti prieskoniais ir palikti kuriam laikui. Per tą laiką paruošti tešlą: sumaišyti išplaktą kiaušinį, krakmolą, krienus ir majonezą dubenėlyje.
Žuvį panardinti į tešlą, ištraukti ir vėl palikti kuriam laikui (~30 min). Vėliau įkaitinti aliejų ir jame apkepti žuvį. Apkepus, vėl panardinti į tešlą ir vėl apkepti, kol gražiai apskrunda. Galima kartoti, kol nelieka tešlos (aš kartojau 2 kartus).
Viskas :)

Patiekiau su daržovėms ir trintu avokadu.

Skanaus! 

Parašykite komentarą