„Sumuštiniai“ su „ikrais“

Iš tiesų tai nei sumuštiniai, nei sumuštiniai su ikrais. Tiesiog labai šauni idėja, kuri labai patiko. Pabandžiau. Patiko dar labiau :)

Kaip išsikepti vyniotinį gal nerašysiu, pasidžiaugsiu savo atradimu, štai šiuo vyniotiniu. Bet „sumuštiniams“ tiks bet kuris šviesaus biskvito vyniotinis.
Taigi, išsikepę vyniotinį supjaustom jį riekelėmis, aptepame arba tuo pačiu įdaru, kuris yra vyniotinio viduje, arba pasidarome aptepą iš pvz. kreminio sūrio ir cukraus pudros. Tai bus mūsų „sviestas“.
Kita dalis – „ikrų“ gamyba. Pirmiausia reikia atšaldyti aliejų. Aš jį dėjau į šaldymo kamerą kuriam laikui. Pačius „ikrus“ dariau iš 2 pokučių ryškios apelsininės želės. Tiesiog ištirpinau žele nedideliame kiekyje vandens (~ puodelis, galima buvo ir mažiau vandens naudoti) ir tada, kai želė atvėsta, su švirkštu (be adatos) prisėmus želės skysčio lašinau į atšaldytą aliejų. Po lašelį ar du, neskubant. Kai želė lašeliai (ikrai) nusėda ant dugno (padengia dugną), aliejų vėl dedu į šaldymo kamerą, po poros minučių išimu, išgrėbiu „ikrus“ ir kartoju procedūrą iš naujo. Procesas ilgas, ne visi „ikrai“ pavyksta, nes sulimpa į kelis ir pan., bet turint laiko ir noro – smagus užsiėmimas ir, kas svarbiausia, koks rezultatas!! Tai štai, kai jau turime „ikrus“, nuplauname juos vandeniu (šaltu), paliekame nuvarvėti. Ir tada sudėliojame „ikrus“ ant „sumuštiniu“ su „sviestu“.

Tai taip trumpai apie šaunuosius „sumuštinukus“.

Skanaus!

Parašykite komentarą