Avižiniai sausainiai su žemės riešutų sviestu

Labai paprastai paruošiami, labai labai skanūs, kvapnūs – tiesiog puikūs avižiniai sausainiai su žemės riešutų sviestu.

Reikia:
1/2 puodelio kambario temperatūros sviesto
1 1/4 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio cukraus
1/3 puodelio žemės riešutų sviesto
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
1 1/4 puodelio miltų
1 puodelis avižinių dribsnių (stambių)
1/2 š. kepimo miltelių
žiubsnis druskos

Gaminam:
Sviestą, žemės riešutų sviestą išsukti su rudu ir paprastu cukrumi. Pridėti po vieną kiaušinį. Gerai išmaišyti. Suberti miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską. Darkart permaišyti. Jeigu masė labai skysta, galima dar įberti miltų arba avižinių dribsnių. Nors šiems sausainiams konsistensija neturi būti tokia, kad būtų galima kočioti. Iš šios masės sausainius formuojame šaukštu, skardoje paliekant nemažus tarpus, nes kepdami sausainiai plečiasi.

Kepti reikia iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~10-12 minučių arba kol gražiai paruduoja.

Ant viršaus galima šiek tiek užberti rupios druskos – pagal skonį :)

Skanaus! 

Parašykite komentarą