na, skamba gal kažkaip ir nekaip, bet paliksiu originalų pavadinimą.
Išties, labai skanus ir spalvingas patiekalas. Rekomenduoju :)
Reikia:
~400g špinatų [naudojau šaldytus smulkintus]
2 kiaušinių
~75g fermentinio sūrio
šiek tiek džiūvėsėlių
šiek tiek sviesto
svogūnų laiškų
pipirų, druskos
Gaminam:
sūrį sutarkuojam tarka [tarkavau su smulkesne nei burokine], špinatus paruošiam pagal instrukciją, nukošiam. Kepimo indą ištepam sviestu, pabarstom džiūvėsėliais, špinatus padalinam į dvi porcijas, dedam į indą, ant viršaus padalinam sūrį, padarom duobutę, įmušam kiaušinį, pabarstom druska, pipirais, smulkintais svogūnų laiškais. Į tarpus tarp porcijų dedam kelis nedidelius sviesto gabaliukus. Kepam iki 180 C įkaitintoje orkaitėje kol kiaušinis iškepa iki norimos konsistencijos [atsiprašau, nepažiūrėjau laiko].
Ir viskas, skanaus :)