Tiršta trinta pievagrybių – sūrio sriuba

Kai puola šaltis. Arba sloga. Arba šiaip norisi greitai, skaniai ir kažko šilto.

Seniai pamėgta Sauliaus sriubytė.

Sūrio sriubas mėgstu. Kaip ir trintas sriubas. Bet kai norisi trintos sūrio sriubos? Ir padariau eksperimentą: ačiū Jurgitaiidėja.

Taigis.. sudėjus 2 receptus į krūvą, gaunas va kas va ko:

keleto [7-8] pievagrybių. Didelių. Kuo daugiau, tuo tirštesnė sriuba gausis.
didelio svogūno
kelių česnako skiltelių
1.5 litro vištienos, grybų arba daržovių sultinio
lauro lapelio-dviejų
2-3 pakelių lydyto sūrelio po 100g [kažkokio va tokio panašaus]

O darom va taip vat:
pievagrybius susmulkinam. Labai smulkiai nereikia. Svogūnus [taip pat nesismulkinant] susmulkinam. Puode įkaitinam aliejaus šiek tiek, sumetam svogūnus, pakepinam keletą minučių, metam į puodą pievagrybius ir susmulkintą česnaką. Pakepinam dar keletą minučių. Supilam sultinį, įmetam lauro lapelį/-ius, verdam ~20min. Išimam lauro lapelį/-ius – NEPAMIRŠTAM. Sutrinam blenderiu. Po to sudedam sūrelius,  dar kiek pakaitinam, gerai išmaišom kol ištirpsta.

LABAI nesudėtinga, skanu, sotu ir komfortiška :) su namie kepta duonyte – niam.

Skanaus!

Komentuoti: Anonimas Atšaukti atsakymą