Spalvotieji sausainiai


Nauji Metai, naujas įrašas.
Širdingai dėkoju tiems, kurie čia užsuka, tiems, kurie palaiko. Tai man reiškia daug. Nusprendžiau grįžti [nors niekada nebuvau nusprendus išeiti]. O dargi kai švenčių proga gavau tokią šaunią prijuostę :)
Visgi gaminimas – mano aistra ir sukinėjimasis virtuvėj mano didelė silpnybė.
Tad grįžtu. Su sausainiais, kurių analogą [pirktinį] mėgsta mano kolegos darbe. Tad tai buvo bandymas paimituoti tų, jų taip mėgiamų sausainių, variantą.

Ingredientai, kurių reikės:
Sausainiams [už receptą ačiū Viktorijai ]
1 ir 3/4 puodelio miltų
3/4 puodelio cukraus pudros
115 g minkšto sviesto
2 kiaušinio trynių

Zefyrinei daliai [marshmallows]:
25 gr. želatinos
2 puodeliai cukraus
1/2 puodelio šalto vandens
1/2 puodelio karšto vandens (bet ne verdančio)
1/2 puodelio kukurūzų arba cukraus sirupo
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
2 kiaušinių baltymai
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
puodelis cukraus pudros

Viršutinei daliai:
teks nueit iki parduotuvės ir nusipirkti tokių juostelių. Na arba ko nors kito, ko norėsit.
Pati tokių juostelių radau „Saldūs Majai“ parduotuvėlėj.

Gaminimas:
Sausainius gaminam taip:
Miltus, cukraus pudrą, sviestą ir kiaušinio trynius ištrinam iki trupinių. Minkome , kol tešla taps vientisa. Padaliname į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies padarom kelių cm storio volelį.  Supjaustome ~ cm pločio riekelėmis. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 10 – 15 minučių iki 175 C  įkaitintoje orkaitėje.

Zefyrus gaminau pagal AJ. Ačiū už receptą. Sunaudosim nuo sausainių likusius baltymus, turėsim baltąją sausainių dalį ir dar links nemažai masės  naminių marshmallows’ų paskanavimui šiaip. Gaminimo neaprašysiu, nuostabiai aprašyta čia. Ačiū darkart – kiek gaminau, neteko nusivilt :)

Na, o pats sujungimas toks:
Iškepus sausainiukams leidžiam jiems atšalti.  Tuomet kiek pastingusią zefyrinę masę pilam į konditerinį švirkštą, užtepam po sluoksnį ant sausainio. Užtepus visus, paliekam kiek laiko pastingt. Tuomet supjaustom nusipirktą juostelę gabaliukais, dedam po kiekvieną ant sausainiuko. Paliekam galutinai sustingti.

Viskas, spalvingi ir įvairaus skonio gamos sausasainiai paruošti. Vietoj saldaininės juostelės galima drąsiai dėti bet ką: guminukus, uogas – ką tik sugalvojat.

Skanaus!


Komentuoti: Anonimas Atšaukti atsakymą