Saldžiai aštrūs ryžiai [pušpanna]

Seniai nusižiūrėtas ir sudominęs receptas. Nustebino spalvų ir skonių įvairumu ir darnumu.

Ko reikės:
~100g slėgto panyro
saujos kokoso drožlių
0.5 šaukštelio kumino
lauro lapelio
šaukštelio maltos kalendros
po 0.5 šaukštelio ciberžolės, tarkuoto muskato, malto cinamono, malto kardamono,
po 0.25 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų, juodųjų pipirų
žiupsnio asafetidos, maltų gvazdikėlių
100g ryžių [naudojau plikytus]
saujos razinų
puodelio išrūgų [liko nuo panyro gaminimo, jei neturit, pilkit vandenį]
2 šaukštų cukraus
0,5 šaukšto druskos [dėjau mažiau]
šiek tiek aliejaus

Gaminimas:
Nors ingredientų ir daug, bet pats gaminimas labai paprastas: kokoso drožles pakepinam šaukšte aliejaus. Atidedam. Tada įkaitinam dar šiek tiek aliejaus, panyrą, supjaustytą kubeliais, apkepinam aliejuj. Atidedam. Tada įkaitinam dar šiek tiek aliejaus, jame pakepinam lauro lapą ir kuminą. Po pusės minutės suberiam likusius maltus prieskonius, keletą sekundžių pakepinam. Suberiam ryžius. Kepinam keletą minučių, kol ryžiai taps šiek tiek rudi ir permatomi. Tuomet sudedam keptą panyrą, razinas, cukrų, druską. Supilam išrūgas. Išmaišom. Užverdam. Sumažinam ugnį ir pamirštam 20 min. Po jų suberiam pakepintą kokosą, išmaišom ir patiekiam.
Ką gi.. Tai – šiek tiek neįprasto, bet tikrai pikantiško ir turtingo skonio patiekalas.

Skanaus!
Šaltinis: Harė Krišna. Vegetariniai valgiai.

Komentuoti: Anonimas Atšaukti atsakymą