Ryžių spurgos [pagal Aguonėlę]

Kai pamačiau šias spurgas, iškart tariau – gaminsiu. Ir ne kitaip :) Šita savaitė tik dar labiau pastumėjo mane išbandyt kitokias spurgytes. Nenusivyliau, kaip ir tikėjaus :) labai skanu. Ačiū už receptą, Aguonėle :)

Originalus receptas:

300 g apvaliuju ryziu

300 ml pieno

400 ml vandens

80 g cukraus

1 citrinos zieveles

3 kiausiniu

4 v.s. miltu

ziupsnelio cinamono

2 v.s. brendzio ( ar likerio, na ka po ranka rasite)

aliejaus virimui, cukraus pudros pabarstymui

Ryzius uzpilti pienu bei vandeniu, paskaninti cukrumi ir uzdengus virti kol jie isvirs ir visa vandeni sugers (uztruks ~ 25-30min) . Reikia nepamirsti karts nuo karto pamaisyti, nes jie megsta apacioje degti ;) be to, jei matysit kad ryziai kieti o vandens jau nebera, tai galima dar truputeli dapilti. Isvirusius leisti atvesti. As juos viriaus is vakaro …

Atvesusius ryzius perdeti i didesni dubeneli, i kuri sudeti likusius ingridientus ir uzmaisyti tesla. Ji bus lipni, bet dregnomis rankomis eis lengvai graikisko dydzio kamuoliukus formuoti ;) Juos belieka tada tik ikaitusiame aliejuje iskepti, nuvarvinti ant popierinio ranksluostelio alieju, pabarstyti gausiai cukraus pudra ir skanauti .

Šaltinis: Aguonėlės receptų lobynas :)

3 thoughts on “Ryžių spurgos [pagal Aguonėlę]

Komentuoti: aguonele Atšaukti atsakymą