Apverstas ananasų pyragas

Užderėjo saldumynų paskutiniu metu :)
Šįkart išvaizda gal ir negalintis labai pasigirti, bet tikrai puikus, seniai nusižiūrėtas pyragas. Su karameeeeele [vėl] ir ananasais. Niam.

O šiam skanučiui išsikepti reikia:
Pyragui:
2 kiaušinių
puodelio miltų
0,5 puodelio cukraus
6 didelių šaukštų sviesto [kambario temperatūros]
8 šaukštų vandens [geriau naudot pieną – neturėjau]
vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
šaukštelio kepimo miltelių

Karamelei:
3 šaukštų sviesto
3/4 puodelio cukraus

+7 ananaso griežinėlių, uogienės arba uogų

Gaminimas:
Ananasų griežinėlius išimam iš skardinės, padedam ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų sirupo perteklius.
Kiaušinius išplakam su 2 šaukštais vandens ar pieno. Imaišom vanilinį cukrų ar vanilės esenciją.
Miltus sumaišom su cukrum, kepimo milteliais, įmaišom sviestą, po truputį maišant pilam kiaušinių plakinį, likusius 6 šaukštus pienos ar vandens. Išmaišom iki tolydžios masės.
3 šaukštus sviesto įdedam į kepimo indą, pašaunam į iki 185C įkaitintą orkaitę, kai ištirpsta, pilam cukrų, išmaišom, paskirstom tolygiai, per vidurį dedam vieną ananaso griežinėlį, aplink išdėliojam likusius. Į ananaso griežinėlių vidurį dedam uogienės.  Ant viršaus pilam tešlą, paskirstom. Kepam iki 190 įkaitintoj orkaitėj ~40-45min, kol gražiai paruduoja ar kol medinis pagaliukas ištrauktas būna švarus. Iškepus ištraukiam iš orkaitės, už keleto minučių, kai nustoja burbuliuot karamelė, dedam ant viršaus apverstą lėkštę ir atsargiai apverčiam pyragą į lėkštę. Jei nukrenta koks ananaso gabaliukas ar uogienė, uždedam atgal.

Skanaus!
Už receptą ačiū Michelle.

Komentuoti: Anonimas Atšaukti atsakymą