Alu gauranga [Sluoksniuotas bulvių apkepas]

Toks šiek tiek indiškas ir šiek tiek studentiškas :)

Ingredientai, kurių reikės:
450g panyro [slėgto]
10 vid.dydžio bulvių
0,5 šaukštelio asafetidos
3 šaukštelių druskos
šaukštelio maltų juodųjų pipirų
3 šaukštų smulkintos šviežios kalendros arba čiobrelių [neturėjau, nedėjau]
3 šaukštų maltos kalendros
725ml grietinės, sumaišytos su šaukšteliu ciberžolės [vietoj grietinės dėjau nat.jogurtą]
2 šaukštai pieno miltelių [naudojau sojų pieno miltelius – bandymas]
šiek tiek sviesto

Procesas:
Bulves nulupam, supjaustom plonais griežinėliais. Panyrą supjaustom nedideliais kubeliais. Į sviestų išteptą indą dedam 1/3 bulvių, apibarstom prieskoniais tokia tvarka: asafetida, druska, pipirai, kalendra. Apibarstom 1/3 panyro, užpilam 1/3 grietinės [jogurto] mišinio. Tokia pačia tvarka dedam kitus sluoksnius. galiausiai viršų pabarstom pieno milteliais. Uždengiam indą folija ir kepam min 45min orkaitėj įkaitintoj iki ~190. Likus ~10min iki kepimo galo foliją nuimam, kad viskas gražiai apskrustų.

Mano pastabos:
gaminau iš pusės ar dar šiek tiek mažesnio kiekio. Originaliam recepte [Harė Krišna. Vegetariniai valgiai.] naudojo daugiau sviesto. Ant kiekvieno sluoksnio jo dar po šiek tiek uždėdavo. Aš nedėjau, todėl patiekalo viršus nėra labai gražus.

Šiaip skonis kaip apkepo :)) tik šiek tiek kitokio, nes jogurtas davė rūgštelės prieskonį.

Skanaus.

1 thought on “Alu gauranga [Sluoksniuotas bulvių apkepas]

Komentuoti: Anonimas Atšaukti atsakymą